SIMA 2017 donosi brojne inovacije

sima(2)SIMA je međunarodni poljoprivredno-poslovni sajam koji se svake druge godine održava u Parizu i značajna je manifestacija na kojoj se predstavljaju nove tehnologije i rješenja za savremenu i održivu poljoprivrednu proizvodnju.

Novo izdanje SIMA sajma održaće se od 26. februara do 2. marta 2017. u Paris Nord Villepinte.

Za sudjelovanje na sajmu već sad je stiglo 238.848 prijava iz 142 zemlje svijeta, dok je 300 službenih delegacija iz cijelog svijeta najavilo svoj dolazak. Od posjetitelja, najviše je 74% profesionalnih poljoprivrednika koji na SIMA sajam dolaze da saznaju nove trendove u proizvodnji. Naime, na SIMA 2017 predstaviće se 1.770 firmi iz 42 zemlje koje su zbog lakše preglednosti podijeljene u 13 sektora.

600 novih proizvoda

Sajam posebnu pažnju pridaje inovacijama tako da je najavljeno predstavljanje 600 novih proizvoda, dok se čak tri hiljade noviteta nalaze u materijalima namijenjenim novinarima. Između svih tih noviteta zlatne medalje odlaze proizvođačima traktorskih guma, dok su srebrne medalje osvojili sistemi za preciznost rada. Takođe, tokom trajanja sajma organizatori su najavili održavanje 50 specijalizovanih izložbi i prezentacija.

Novinari iz 40 država

SIMA je prvo izdanje imala 1922. godine i od tada kontinuirano raste značaj sajma koji su prepoznali svi subjekti u poljoprivrednoj proizvodnji: od proizvođača poljoprivredne mehanizacije i opreme; sjemena i zaštitnih sredstava, pa sve do poljoprivrednih proizvođača.

O međunarodnom značaju dosta govori i činjenica da ga posjete specijalizovani novinari iz 40 država, objavi se više od 3.000 novinskih tekstova, a promoviše se u više od 84 zemlje svijeta.

13 sektora čine: pogonske mašine, mašine za obradu tla, mašine za žetvu/berbu, profesionalna oprema za održavanje zelenila, navodnjavanje, ruralni i šumski prostor (bio energija), servisi i institucije, zaštita bilja, oprema za tropske i specijalne usjeve, usjevi, žetva, skladištenje, pakovanje šećerne repe, krompira, voća i povrća, oprema za manipulaciju i transport, bio gas, mužnja i uzgoj životinja, skladišni prostori, rezervni dijelovi i komponente, precizna poljoprivreda, usluge.

Foto: SIMA

Izvor: agroklub.com

(broj pregleda: 43)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *