Rožaje domaćin Foruma

Forumu je prisustvovalo 173 učesnika

Forumu je prisustvovalo 173 učesnika

CRNA GORA, ROŽAJE: -Forum za uspostavljanje projektnih prekograničnih partnerstava, koji prethodi objavljivanju trećeg poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora, održan je 26.06.2013. u hotelu „Aldi“ u Rožajama.Događaj je otvorio predsjednik opštine Rožaje, gospodin Nusret Kalač. Nakon njega obraćanja su imali: Jadranka Milić, predstavnica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Amela Kovačević, predstavnica Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, kao i Darko Čukuranović, predstavnik Kancelarije za evropske integracije Republike Srbije.

Forumu koji je organizovao Zajednički tehnički sekretarijat (JTS) je prisustvovalo 173 učesnika od čega su dvije trećine bili predstavnici institucija i organizacija iz Crne Gore, a jedna trećina iz Srbije.

Učesnici su podijeljeni u tri tematske grupe prema interesovanju koje su iskazali. Zatim su se u okviru grupa predstavljali, prezentovali svoje projektne ideje i moguće oblasti za saradnju.

Ovaj forum se može smatrati veoma uspješnim jer je bio veliki broj prijavljenih  predstavnika institucija i organizacija civilnog društva. Takođe se, sudeći po zadovoljstvu učesnika, može smatrati da će se i ostvariti veliki broj partnerstava.

 

 

 

Organizatori rozaje2 Rural Portal

(broj pregleda: 635)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *