Radionica na temu potencijala i podrške preradi mlijeka sjutra u Kolašinu

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Službom za selekciju stoke nastavlja sa organizovanjem radionica na temu potencijala za proizvodnju sira i drugih mliječnih proizvoda na sopstvenom gazdinstvu, kao i mjera podrške koje mogu da ostvare proizvođači.

Radionica će u srijedu, 26. aprila, biti održana u Kolašinu, a namijenjena je proizvođačima sa područja te i mojkovačke opštine.

Radionica će biti održana u sali Doma kulture, sa početkom u 11,00h.

Predstavnici Ministarstva i savjetodavne službe upoznaće proizvođače mliječnih proizvoda sa podrškom koja se opredjeljuje za preradu sirovog mlijeka, upotrebom tradicionalnog načina proizvodnje. Poseban akcenat biće na novoj mjeri – premije i za proizvođače sirovog mlijeka koji ga prerađuju u sir i ostale proizvode na sopstvenom gazdinstvu, što su ranije imali samo proizvođači koji su mlijeko predavali registrovanim mljekarama.

Tokom proteklog mjeseca, radionice na ovu temu održane su za poljoprivrednike iz više crnogorskih opština – Nikšića, Plužina, Šavnika, Andrijevice, Berana, Plava i Gusinja. Nakon Kolašina, biće održane i u ostalim opštinama.

 

Izvor: PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

(broj pregleda: 64)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *