Osmijeh na licu i u najtežim trenucima

Od kredita Alter Modusa kupila je dvije krave i junicu, pa danas od prodaje mlijeka i sira drži cijelu porodicu.

Od kredita Alter Modusa kupila je dvije krave i junicu, pa danas od prodaje mlijeka i sira drži cijelu porodicu.

CRNA GORA, NIKŠIĆ: -Sunčanog majskog dana posjetili smo Slavicu Stijepović i njeno šestočlano domaćinstvo u naselju Štedim, nadomak Nikšića. Uz supruga vojnog invalida i četvoro djece, Slavica se već više od deceniju bori da prihodima od stočarstva prehrani svoju porodicu. U skromnim uslovima iznajmljene seoske kuće i zemljišta, Slavica koristi već treći kredit naše organizacije.

U početku su Stijepovići držali ovce. Kažu da se od toga moglo pristojno živjeti. Međutim, cijelo stado je oboljelo nakon što im je veterinarska inspekcija stavila registracione minđuše. Veliki broj grla je uginuo a šteta koju su imali ni do danas nije nadoknađena. Iako je udar koji su pretrpjeli bio preveliki, Slavica nije izgubila svoj entuzijazam i snagu koja je tjera da uvijek iznova ide dalje.

Bila je prinuđena da uzme kredit jer nije imala novca, a od socijalne pomoći koju dobijaju nijesu mogli kupiti novu stoku. Za Alter Modus je čula sasvim slučajno, posjetila našu poslovnicu, raspitala se za uslove i tu su se nekako kockice poklopile. Najviše joj se dopao neposredan pristup kreditnog asistenta i razumijevanje za njene probleme, kao i mogućnost izbora datuma rate u skladu sa njenim prilivom novca.

Od kredita Alter Modusa kupila je dvije krave i junicu, pa danas od prodaje mlijeka i sira drži cijelu porodicu. Iako joj svakodnevni život nije ni malo lak, Slavica zrači optimizom i pozitivnom energijom. Za sebe kaže da voli selo i da joj posao sa uzgojem stoke ne pada teško. Djeca joj pomažu koliko mogu. Dok su imali ovce, oni su bili najbolji čobani.

Najviše brine što joj je mlađi sin dijete sa posebnim potrebama, a oni na selu nemaju ni sredstava ni mogućnosti da mu obezbijede lagodno djetinjstvo. Pa ipak, uprkos brojnim problemima, trudi se da hrabro ide dalje i da planira budućnost za sebe i svoju porodicu.

Za kraj razgovora Slavica kaže da se radom sve može postići, da nikada ne treba odustajati i predavati se, bilo u poslu, bilo u bolesti. Nema nikog ko bi joj pomogao u ostvarenju planova, ali zato su kaže tu krediti. S obzirom na dobre uslove za stočarstvo i korist koju može ostvariti, planira da u budućnosti uz novi kredit proširi svoje stado. Želimo joj puno uspjeha u tome!

slavica_stijepovic_3_20120801_1890812912 slavica_stijepovic_4_20120801_1249764219 slavica_stijepovic_6_20120801_1839117790

Izvor: www.altermodus.me

 

(broj pregleda: 488)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *