Najveće svjetsko takmičenje maslinovih ulja održaće se od 24-27. aprila u Njujorku

maslinovo_uljeOčekuje se da će se analizirati više od 900 prijava iz najmanje 26 zemalja tokom četvorodnevnog događanja. Pobjedničke prijave – najbolja maslinova ulja iz svijeta za 2017. godinu – biće otkrivena u 17:30 sati u utorak 27. aprila tokom konferencije za novinare koju će online i putem medija pratiti globalna javnost proizvođača, distributera i profesionalaca iz prehrambene industrije.

U isto vrijeme, dobitnici nagrada će biti objavljeni u Godišnjem indeksu najboljih svjetskih maslinovih ulja – drugoj najposjećenijoj web stranici na svijetu za maslinova ulja odmah do Olive Oil Times, i Best Olive Oils Marketplace gdje kupci mogu potražiti najbolja ulja od trgovaca i distributera koji ih skladište.

Novost ove godine je i da će se odmah nakon takmičenja štampati knjiga „2017 Guide to the World’s Best Olive Oils” i biće dostupna putem Amazona i drugih prodavača knjiga. Novost je i Vodič za profesionalne kupce – portal posvećen i dizajniran za industrijske profesionalce koji traže visoko kvalitetna extra djevičanska maslinova ulja. Usluga će biti besplatna za pobjednike NYIOOC-a.

Događaj će se ove godine proširiti na 200 učesnika, a ulaznice su u prodaji od početka februara.

Komisiju NYIOOC-a čini posvećeni tim svjetski priznatih stručnjaka u procjeni senzorskih karakteristika maslinovog ulja iz devet zemalja.

Izvor : www.agrobiz.hr

(broj pregleda: 30)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *