Najava: Nacionalna konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju u Tehnopolisu

SONY DSCPrva nacionalna Konferencija o poljoprivredi i ruralnom razvoju, u organizaciji Mreže za ruralni razvoj Crne Gore, održaće se u ponedjeljak, 11.12. i utorak, 12.12. u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis sa početkom u 9 časova.

Konferencija će poslužiti kao osnova za prenošenje, primjenu i sprovođenje strateških opredjeljenja Crne Gore u oblasti poljoprivrede i održivog ruralnog razvoja, kao i platforma za saradnju svih relevantnih aktera na putu razvoja poljoprivrede i ruralnih područja u kontekstu opšteg opredjeljenja Crne Gore ka procesu pridruživanja EU.

Teme konferencije će biti: nacionalne politike u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, nacionalne i lokalne mjere podrške, politike ruralnog razvoja na Zapadnom Balkanu, LEADER pristup i njegova primjena u lokalnim zajednicama, povezanost poljoprivrede i turizma i buduća uloga Mreže za ruralni razvoj u Crnoj Gori. U okviru konferencije biće održano više okruglih stolova i radionica na aktuelne teme iz oblasti održivog ruralnog razvoja.

Događaj će okupiti 90 učesnika iz sedam zemalja regiona: Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Kosovo, Hrvatska i Albanija.

U okviru konferencije će biti održano i Agro veče koje će poslužiti kao platforma za umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja i u okviru kog će biti dodijeljene nacionalne nagrade istaknutim pojedincima na nacionalnom i lokalnom nivou za doprinos razvoju poljoprivrede i ruralnom razvoju.

(broj pregleda: 39)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *