Mlijeko ponovo bezbjedno

mlijeko ponovo bezbjedno

Mlijeko ponovo bezbjedno

Nakon svih aktivnosti realizovanih proteklih dana, a u cilju saniranja štete nastale tokom “aflatoksinske afere” Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja se oglasilo sljedećim obavještenjem za potrošače:
“Obzirom da su sve povučene serije provjerene, a neispravne serije vraćene inoisporučiocima ili uništene pod nadzorom veterinarske inspekcije, prestaje potreba o ažuriranju liste bezbjednih mlijeka koje su objavljivane na sajtu MPRR. Pri uvozu mlijeka u Crnu Goru pojačana je kontrola na graničnim inspekcijskim prelazima od strane granične veterinarske inspekcije. Svaka vrsta mlijeka u pošiljci koja se uvozi u Crnu Goru, od svih inostranih isporučioca odnosno proizvođača prethodno se provjerava, uzorci se upućuju na laboratorijsko ispitivanje na prisustvo aflatoksina M1 i pošiljka se stavlja van prometa do dobijanja laboratorijskih rezultata. Samo kada se laboratorijskim izvještajem potvdi da je mlijeko bezbjedno, isto se stavlja u promet za javnu potrošnju.”
Na kraju obavještenja je zaključeno:

“Sve vrste mlijeka koje su u prometu su bezbjedne i ne sadrže aflatoksin M1 u količinama većim od propisanih, u skladu sa važećim propisima, a koji su na snazi u Crnoj Gori.”

(broj pregleda: 328)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *