Mjere podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore raspisalo je javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017. godinu. Trajanje Javnog poziva je do 31.05.2017. godine ili do utroška sredstava.

Korisnik podsticajnih sredstava je fizičko ili pravno lice, koje je registrovano u Registru poljoprivrednih gazdinstava, ili je predalo kompletnu dokumentaciju za upis u skladu sa Pravilnikom o obliku i načinu vođenja registra subjekata i registra poljoprivrednih gazdinstava (Sl.list CG, br. 16/14), u trenutku podnošenja zahtjeva za odobravanje podrške.

Ukoliko su podnosioci zahtjeva u statusu pravnih lica, neophodno je da im je primarna djelatnost iz Sektora A: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, u skladu sa Zakonom o klasifikaciji djelatnosti (Sl.list CG 18/11).

Prihvatljive investicije

Sektor stočarstva:
nabavka jednoosovinskih pogonskih mašina: motokultivatori i motokosačice, maksimalne snage motora do 12 kW;
nabavka priključne mehanizacije za motokultivatore: kose (rezni mehanizmi), sakupljači sijena, vučne i kardanske prikolice, hidraulični utovarivač stajnjaka-grajfer, univerzalni priključak, priključak za prikolicu, proširivači točkova, bočne kandže i tegovi i sl.
nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore: traktorske kosačice, grabulje, cisterne za osoku, prikolice, vučeni silokombajni i sl.

Sektor krmnog bilja:
 nabavka jednoosovinskih pogonskih mašina: motokultivatori i motokosačice, maksimalne snage motora do 12 kW;
nabavka priključne mehanizacije za motokultivatore: kose (rezni mehanizmi), sakupljači sijena, vučne i kardanske prikolice, univerzalni priključak, priključak za prikolicu, proširivači točkova, bočne kandže i tegovi i sl.
nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore: plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, kosačice, sakupljači sijena, rasipači mineralnog đubriva, cistijerne za vodu, prikolice, prskalice i sl.

Sektor voćarstva, vinogradarstva i maslinarstva:
nabavka jednoosovinskih pogonskih mašina: motokultivatori, motokopačice (samohodne rotokopačice), maksimalne snage motora do 12 kW;
nabavka priključne mehanizacije za motokultivatore: freza, plug, obrtni plug, zagrtač, kosa (rezni mehanizam), prskalice, vučne i kardanske prikolice, univerzalni priključak, priključak za prikolicu, proširivači točkova, bočne kandže i tegovi i sl.
nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore: plugovi, freze, priključci za pravljenje bankova i polaganje kapajućih traka i folije, rasipači mineralnog đubriva, cisterne za vodu, prikolice, prskalice, orošivači (atomizeri), berači i sl.
nabavka opreme: akumulatorske makaze, leđni orošivači, tresači, trimeri i sl.

Sektor ratarstva, povrtarstva i ljekovitog bilja:
 nabavka jednoosovinskih pogonskih mašina: motokultivatori, motokopačice (samohodne rotokopačice), maksimalne snage motora do 12 kW;
nabavka priključne mehanizacije za motokultivatore: freza, plug, obrtni plug, zagrtač, vadilica, prskalice, vučne i kardanske prikolice, univerzalni priključak, priključak za prikolicu, proširivači točkova, bočne kandže i tegovi i sl.
nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore: plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, priključci za pravljenje bankova i polaganje kapajućih traka i folije, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i sl.
nabavka opreme: leđni orošivači, trimeri i sl.

Visina podrške je 50% od vrijednosti prihvatljive investicije, a ne više od 2.500,00€ po podnesenom Zahtjevu. Podrška se isplaćuje nakon završene investicije, nakon administrativne i terenske kontrole.

Javni poziv možete preuzeti OVDJE.

Obrazac Zahtjeva za odobravanje podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017. godinu se možete OVDJE ili u kancelarijama Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji i Službe za selekciju stoke.

Popunjene obrasce Zahtjeva dostaviti isključivo putem pošte, na sljedeću adresu:

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I RURALNOG RAZVOJA
-Direktorat za ruralni razvoj-  po Javnom pozivu za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme u funkciji primarne proizvodnje za 2017. godinu
Rimski trg br. 46
81000 Podgorica
Informacije u vezi sa ovim Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona:  020-482-176 .

Izvor: PoljoMagazin

(broj pregleda: 81)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *