Ministarstvo poljoprivrede i Ambasada Italije organizuju predavanje i degustaciju maslinovog ulja

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Ambasade Italije u Crnoj Gori, u ponedjeljak, 20. novembra, biće održana radionica na temu proizvodnje i korišćenja maslinovog ulja. Radionica će biti održana na Univerzitetu Donja Gorica, sa početkom u 11,30h.

Radionica na temu maslinovog ulja namijenjena je studentima i crnogorskim proizvođačima maslinovog ulja. U okviru događaja stručnjaci iz Italije će održati predavanja na teme vezane za proizvodnju maslinovog ulja, standarde EU prilikom proizvodnje i stavljanja na tržište, a na kraju će biti i degustacija maslinovog ulja iz Italije i Crne Gore.

Predavači su eminentni stručnjaci sa državnog instituta iz Italije – Istraživačkog savjeta za poljoprivredu i analizu agrarne ekonomije CREA, istraživač Cinzia Benincasa i šef Panela za organoleptičku analizu maslinovog ulja dr. Massimo Pellegrino. Radionici će prisustvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, zaduženi za oblast maslinarstva, kao i generalna direktorica Direktorata za poljoprivredu Danijela Stolica.

Događaj se održava u okviru Nedjelje italijanske kuhinje, koja se svake godine organizuje u Crnoj Gori, u saradnji sa Ambasadom Italije.

(broj pregleda: 16)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *