Maslinarska svetkovina u nedjelju!

Maslinijada

Maslinijada

SVEČANOST U ČAST MASLINE: -Manifestacija “Ex albis ulivis”, koja je trebala da se održi minulog vikenda, zakazana je za nedjelju 18. oktobra odlučili su iz Društvo maslinara Bar.

Planirano je da se poslije berbe maslina u jutarnjim satima pored bolnice, i njihove prerade u Uljari Abazović, u podne u Starom gradu svečano otvori manifestacija u okvriu koje će biti priređena izložba, degustacija i prodaja ovogodišnjeg maslinovog ulja.

Posjetiocima će biti omogućena degustiraja vrhunskih ekstradjevičanskih maslinova ulja a na ovogodišnjem ulju će biti pripremljeni tradicionalni proizvodi poput alve I priganica.

Pored domaćih biće izloženi i uzorci ulja iz Vela Luke sa hrvatskog ostrva Korčula, sa područja čije je maslinovo ulje dobilo oznake zaštite geografskog porijekla.

Predavanje na temu “Prednosti rane berbe maslina” održaće ing. Marijo Car, iz Zavoda za mediteranske culture Duborvnika, a na temu “Mlado maslinovo ulje i njegovi zdravstveni efekti” govoriće mr Stoja Ljutica sa Biotehničkog fakulteta u Podgorici.

Izvor: http://jedro.me/

(broj pregleda: 109)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *