EU podrška za promociju zelene ekonomije

Predstavnici mreža za ruralni razvoj Republike Sjeverne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Kosova okupili su se 24. i 25. septembra u Skoplju kako bi povećali kapacitete i vještine za dobijanje neophodnih sredstava za organizaciono funkcionisanje i stoga pojačali lokalnu moć i uticaj. Kroz niz treninga, NVO Mreže za ruralni razvoj, Balkanska mreža za ruralni razvoj i njeni konstituenti težili su da povećaju angažovanje u ruralnom i poljoprivrednom programu kao i procesima političke reforme za predstavljanje koncepta zelene ekonomije.

„Zelena ekonomija ima za cilj da smanji ekološke rizike i oskudice i teži ka održivom razvoju bez degradiranja okoline. Ovo je razlog zbog kojeg ćemo raditi na razvoju kapaciteta i obezbijediti podgrantove za upravljanje projektima zelenog preduzetništva kroz koje će se demonstrirati da je održivost moguća dok marimo za okolinu i sve dok se ponašamo društveno odgovorno. – kazao je Petar Gjorgievski, direktor projekta „Networking and Advovacy for Green Economy“.

 

Ovaj projekat je finansiran od strane EU i podrazumijeva širok pristup stejkholderima kako bi promovisali i olakšali predstavljanje koncepta zelene ekonomije i kako bi podržali približavanje EU CAP-u, posebno u oblasti zaštite okoline i održivog razvoja. Glavni izvršilac projekta je Mreža za ruralni razvoj Makedonije, dok su projektni partneri: Mreža za ruralni razvoj Hrvatske. Albanska mreža za ruralni razvoj, Mreža za ruralni razvoj Crne Gore, Mreža za ruralni razvoj Srbije, Mreža organizacija za ruralni razvoj Kosova i Mreža za ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini.

(broj pregleda: 0)

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *